Yazd

Yard

13 setembre 2010

OH MY GOD, quina ciutat mes bonica!

Es una ciutat enmig del desert, la part nova es com totes pero la part vella esta tota contruida amb barreja de fang i palla. Tot son carrers molt estrets i laberintics amb mezquites, madrasses i antigues cases senyorials reconvertides en hotels que esta permes visitar.

Les cases totes tenen una mena de xemeneia que es un sistema d aire condicionat molt antic.

 

 

OH MY GOD que ciudad mas linda.

Es una ciudad en el desierto, con una parte antigua hecha de adobe, con calles laberinticas y estrechas salpicadas de mezquitas, madrazas y casas seoriales convertidas en hoteles.

Todas las casas tienen una enormes chimeneas que no son mas que un antiguo sistema de aire acondicionado

 

 

14 setembre 2010

Amb un tour de 8 persones i amb taxis hem visitat:

Meybod, una petita ciutat en el desert que ha estat interessant perque hem vist una mena de castell amb molt mal estst de conservacio pero per sota es veien les primeres vivendes troglodites que havian  constituit la ciutat i que el damunt es va fer la fortalesa fa uns 1800 anys.

He vist el sistema de portar aigua a pobles i ciutats des de les muntanyes situades a uns 50 quilometres i que consisteix en uns canals antiquissims excabats a terra.

Tambe m ha cridat l atencio un antic colomar en aquest oasis per uns 4000 coloms i que proveia de ous, carn i guano a la comunitat.

Chak Chak un minuscul lloc desabitat penjat entre roques en mig del desert i que es un important centre de peregrinacio de la antigua religio zoroastriana. Nomes 5 dies a l any s omple de peregrins

Kharanaq, el govern va fer un poble nou pels habitants perque era massa car el manteniment del poble vell de fang, pero ha estat molt be poderlo visitar  abans de que el restaurin per portarhi turistes.

 

CASTELLA

Hoy me apunte a un toru organoizado ya que de otro modo era emposible visitar los pueblos de los alredores.

Meybod fue el primero, un oasis y parada de la antigua ruta de la seda convertido en una ciudad, con una enorme fortaleza de 1800 años de antigüedad donde se puedes distinguir aun las antiguas viviendas trogloditas en su base. Todas las construcciones estan hechas de una mezcla de barro y paja.

En Meybod se conserva tambien el Caravansarai (antigua posada que servia tambien como lugar de intercambio de mercancias) y tambien una casa de hielo o lugar donde almacenaban hielo en verano para consumirlo en invierno.

Chak Chak es un minusculo oasis colgado de unos peñascos, solo habitado 5 dias al año y como lugar santo de peregrinacion para creyentes de la religion zoroastriana.

Kharanaq consta de 2 partes el viejo pueblo de barro y el moderno que construyo el gobierno ya que resultaba muy caro mantener el viejo.

El los pueblos y en el desierto se pueden ver aun la s antiguas canalizaciones para llevar el agua desde las montañas