Susa i mes

.

Susa

Una de les grans ciutats de l'antigua Persia, ara es un petita ciutat amb un gran parc arqueologic que es un pilo de fang que havia estat el palau de Dario 500 anys AC. Caminant pel recinte es troben, restes de columnes, restes de ceramica i d escultures.

 

Choqa Zanbil

En mig del desert hi ha un enorme zigurat, part d'ell s'ha convertit en un turo de fang, pero el conjunt es magnific. En aquest desert hi ha molts turons per explorar que podrien ser antics zigurats.

 

Sustar

Increible, tot un antiquissim sistema de irrigacio i a la vegada aprofitaven el desnivell per un complicat sistema de molins. Ho he trobat precios.

 

Avui he viatjat amb dos germans polacs, ha anat perfecte perque visitar tots aquest pobles no ha estat facil, aixi hem pogut compartir transport.

 

CASTELLA

Susa era una de las grandes ciudades persas, en la actualidad apenas queda nada del enorme palacio de Dario, grandes montones de barro y restos esparcidos de columnas, ceramica y esculturas.

 

En Choqa Zanbil he podido visitar un enorme zigurat en medio del desierto

 

Sustar es fantastico, tienen un antiguo sistema de molinos para moler el grano y distrubuir agua a la poblacion, como el sistema no fue abandonado sino substituido para producir electricidar esta en muy buen estado de conservacion.

 

Los viajes sulen ser duros, pues a menudo no hay otro medio de transporte que el taxi, hoy he podido compartir muchos trayectos con 2 turistas polacos.